Dowiedz się więcej O naszym menu
Śniadania
-
Jajka sadzone na pomidorach
ze świeżymi warzywami oraz pieczywem i masłem
Kanapki/Tosty
-
Kanapka z bagietki szynką, serem żółtym
sałatą i pomidorem -
Kanapka z bagietki z szynką włoską
mozarellą, sałatą i pomidorem
Naleśniki
-
Naleśniki 2 szt. z konfiturą
konfitura malinowa -
Naleśniki 2 szt. z nutellą
-
Szef kuchni poleca
Naleśniki 2 szt. z mascarpone i świeżymi owocami
owoce sezonowe -
Naleśniki 2 szt. z twarożkiem na słodko
polewa czekoladowa, płatki migdałowe -
Naleśnik 1 szt. z szynką i serem żółtym
z świeżym szpinakiem, jajkiem sadzonym, rukolą i pomidorkami
Przystawki/Przekąski
-
Trzy grzanki z bagietki z mozarellą
pomidorami i pesto bazyliowym z dodatkiem sosu balsamicznego -
Szef kuchni poleca
Trzy grzanki z bagietki z łososiem
kremowym serkiem, awokado i pestkami słonecznika -
Szef kuchni poleca
Krewetki z czosnkiem
w sosie winno-maślanym z natką pietruszki, pieczywo -
Tatar z żółtkiem, cebulą
marynowanymi podgrzybkami, ogórkiem, pieczywo, masło
Sałatki
-
Sałatka z kaszą pęczak, szpinakiem, burakiem, granatem, pestkami słonecznika
ze świeżym szpinakiem, awokado, burakiem, granatem i sosem aioli -
Sałatka Grecka
z grzankami z oliwą -
Sałatka z wędzonym łososiem
grillowanymi warzywami, sosem winegret i grzankami -
Nowość
Sałatka z krewetkami
w oliwie i białym winie z czosnkiem, natką i ostrą papryczką oraz grzankami
Zupy
-
Rosół
z makaronem, marchewką i natką -
Pomidorowa
z makaronem i natką -
Krem z pomidorów
z mozarellą i natką pietruszki
Dania główne
-
Tradycyjny schabowy z kostką
z jajem sadzonym, puree ziemniaczane, sałatka z ogórka z jogurtem i szczypiorkiem -
Pierś z kurczaka zapiekana
z pesto bazyliowym, mozarellą i pomidorem, podawana z kaszą pęczak lub gnocchi, rukola, pomidorki -
Polędwiczki wieprzowe w sosie pieczarkowym
z kaszą pęczak lub gnocci, miksem sałat z ogórkiem i jogurtem -
Szef kuchni poleca
Marynowany łosoś w miodzie, imbirze i sosie sojowym
z opiekanymi cząstkami ziemniaków lub zapiekanym puree ziemniaczanym i świeżymi warzywami
Makarony
-
Tagliatelle z podgrzybkami i natką
-
Spaghetti z tuńczykiem, papryką i oliwkami
w pomidorowym sosie -
Spaghetti bolognese
-
Spaghetti carbonara
-
Tagliatelle z kurczakiem, suszonymi pomidorami, cukinią
w sosie kremowo-pomidorowym, z grana padano -
Tagliatelle z krewetkami w kremowym sosie z suszonymi pomidorami i cukinią
-
Tagliatelle z polędwiczkami i podgrzybkami z natką pietruszki
-
Zamiana na makaron bezglutenowy
Dla dzieci
-
Spaghetti bolognese
-
Grillowany filecik z kurczaka
z frytkami z pieca i świeżym ogórkiem lub pomidorkami -
Opiekany łosoś
z frytkami z pieca i świeżym ogórkiem lub pomidorkami -
Do dań dziecięcych rosół
0,3 l -
Do dań dziecięcych pomidorowa
0,3 l
Smoothie
Każde smoothie ma pojemność 0,3l.
-
Energetyczne smoothie
ananas, banan, pomarańcza, nasiona chia -
Zielone smothiee
ananas, jabłko, szpinak -
Żółte smoothie
mango, banan, pomarańcz, kardamon
Ciasta
-
Szef kuchni poleca
Rurka z kremem (dostępne w niedzielę)
rurka z bitą śmietaną -
Serniczek pieczony 8 Ø
sernik z chudego twarogu udekorowany kajmakiem i prażonymi migdałami -
Eklerka (dostępne w niedzielę)
ciasto parzone z nadzieniem śmietankowym i polewą czekoladową -
Słony karmel 8 Ø
biszkopt czekoladowy z dodatkiem słonego karmelu i karmelizowanych orzechów włoskich ukrytych w musie z mlecznej czekolady
Napoje
-
Herbata zimowa z miodem i sokiem malinowym oraz dodatkiem pomarańczy, cytryny, imbiru oraz goździków
-
LEMONIADA cytrusowa
-
Woda Gazowana
-
Woda Niegazowana
-
Sok wyciskany z pomarańczy
-
Sok wyciskany z grejpfrutów
-
Coca-Cola/Pepsi
-
Fanta
-
Sprite
-
Kawa - Latte macchiato
-
Kawa - Latte macchiato z syropem
-
Kawa - Flate white
-
Herbata